Locatie de Bolster gaat verhuizen!

In januari kregen we bericht dat we niet op de huidige locatie kunnen blijven. Dat was even schrikken! Gelukkig vonden we al snel een prachtig alternatief en hoeven we niet ver te verhuizen. We verhuizen namelijk van Bolster nummer 2 naar nummer 6!

Help mee ons doel te bereiken!

Ons doel; Een duurzame werkplek!

Dik een jaar geleden (eind 2022) werd het leven van een aantal van onze medewerkers (met een bijzondere zorgvraag) op de kop gezet. Hun vertrouwde werkplek ging sluiten en ze moesten noodgedwongen opzoek naar een nieuwe plek. Hun vertrouwde en voorspelbare daginvulling met vertrouwde collega’s en begeleiders waarbij zij zich veilig voelden kwam ten eind. Als je moeite hebt met accepteren en aankunnen van zo’n grote verandering door bijvoorbeeld autisme dan duurt het vaak lang voor je je veilig en vertrouwd voelt op een nieuwe plek.

Drok Dwaande heeft een aantal van deze mensen een plek kunnen bieden en het bestaande team medewerkers en begeleiders hebben zich volledig ingezet om iedereen welkom te laten voelen en het vertrouwen te herstellen. Samen hebben we gezorgd voor een veilige, prikkelarme, voorspelbare plek waar ze bovenal trots kunnen zijn op wat ze doen en waar ze deel vanuit maken.

Om hierbij oog en oor te hebben voor alle verschillende (zorg)vragen, behoeftes, dromen en doelen hebben we daarom sinds 1 januari 2023 extra ruimte gehuurd. Hier zijn we begonnen met het realiseren van dromen zoals een moestuin, een fruitpluktuin en een prachtige houtwerkplaats wat een veilige haven is geworden van een van onze medewerkers met een hele specifieke zorgvraag. We hebben omstandigheden weten te creëren waarin medewerkers zich veilig voelen, zich mogen ontwikkelen naar eigen kunnen en ondanks de grote verandering toch konden blijven functioneren. Dit ging niet voor iedereen vanzelfsprekend maar ze zijn er wel over uit dat ze een goede keuze hebben gemaakt en dat iedereen inmiddels op de juiste plek zit.

Alle mensen die de wereld als onveilig en onduidelijk ervaren gun je een duurzame werkplek waar ze zich veilig voelen en waarbij ze er op kunnen vertrouwen dat ze niet weer met zo’n grote verandering te maken krijgen.

Helaas… Op donderdag 11 januari jongsleden kregen wij bericht van de verhuurder dat de locatie verkocht wordt. Helaas kan Drok Dwaande dit pand niet kopen. De vraagprijs is ver buiten ons budget met als gevolg dat wij uiterlijk 31 december dit jaar het pand moeten verlaten.

Waar alles in elkaar lijkt te storten en een alternatief bijna onmogelijk lijkt in deze tijd met de krappe markt en torenhoge prijzen, schiet de verhuurder van het pand aan de Warmoltsstrjitte ons te hulp en komt met een alternatief, een duurzaam alternatief. Een eigen pand voor onze medewerkers en begeleiders, dan wel met financiële steun tot in zekere hoogte. Omdat zij in ons geloven en weten hoe belangrijk een duurzame plek is. Met name ook omdat zij zelf de zorg dragen voor hun zoon met niet aangeboren hersenletsel.

Met hun hulp is de financiering dan ook rond. We kunnen mede dankzij hun een pand kopen met veel mogelijkheden en toekomstperspectief.

Waarom vragen wij donaties? 

We vragen donaties voor aangepaste faciliteiten. Er is dan wel een duurzaam alternatief maar daarmee zijn we er nog niet. Het is zaak dat er een aparte geïsoleerde houtwerkplaats komt en een stilte ruimte, een plek waar medewerkers zich af kan zonderen. 

Daarnaast vraagt het pand ook echt om een andere keuken. Dit hoeft geen nieuwe te zijn. Een goede tweedehands is prima!

Iedereen weet hoe belangrijk het is om je thuis te voelen op je werk! Iedereen kent ook wel iemand voor wie dit lastiger is dan gemiddeld, iemand met een bijzondere (zorg)vraag, misschien wel je buurjongen, een familielid of de zoon of dochter van een goede vriend of vriendin of misschien ben jij het zelf? We hebben allemaal wel iemand nodig en soms zit het niet alleen in iemand die je steunt, maar ook de faciliteiten die zo gecreëerd worden zodat we in onze kracht kunnen staan.

Met dit geld kunnen we de kwetsbaarheden van onze medewerkers ondervangen, de verhuizing dragelijk maken en kunnen zij vanuit hun kracht aan de slag!

Dit kunnen we niet alleen, dit kunnen we wel met jouw hulp! Ben jij of ken jij iemand die wil helpen? Doneer en/of stuur ons bericht door! Je ontvangt onze eeuwige dankbaarheid!

‘Samen staan we sterk’

Streefbedrag

€ 25.000,- voor 1 januari 2025 (We geven elke zaterdag een update van opgehaalde donaties)

Doneren

Doneren kan vanaf € 10,- . Wil je meer doneren? Dat kan! Voer dan bij aantal het aantal ‘tientjes’ in welke jij wilt doneren. Afrekenen kan aan de kassa. Vul je gegevens in, al onze donateurs ontvangen ergens in 2024 een bedankje, want echt, we zijn je eeuwig dankbaar!

Je mag ook rechtstreeks geld overmaken. We hebben hiervoor een aparte rekening aangemaakt.

Rekeningnummer:
TAV. Drok Dwaande
NL90 KNAB 0775 1573 92

Laat je je gegevens achter zodat wij je persoonlijk kunnen bedanken?

In de winkel aan de Warmoltsstrjitte staat een pot waar contant geld gedoneerd kan worden.

Lege flessen doneren mag ook!